Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Зберігання наркотиків та психотропів із метою збуту шляхом так званих «закладок» -судитимуть 20-річного запоріжанина (ФОТО)

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя м. Запоріжжя за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно, предметом яких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби, психотропні речовини та готування до незаконного придбання, зберігання, перевезення прекурсорів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою збуту, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 311 КК України).
 
За даними слідства, 20-річний чоловік налагодив схему незаконного придбання  через мобільний додаток мессенджера «Telegram»  наркотичних засобів та психотропних речовин із метою їх подальшого збуту на території м. Запоріжжя шляхом, так званих, «закладок». Для зручності подальшого збуту, після придбання наркотиків та психотропів, рівномірно розфасовував їх по полімерних зіп-пакетах, та незаконно зберігав за місцем мешкання до моменту виявлення правоохоронцями.
 
Під час обшуку приватного будинка підозрюваного було вилучено  понад 230 zip-пакетів з особливо небезпечними психотропними речовинами та наркотичними засобами,  обіг яких заборонено: PVP, МДМА, мефедроном, амфетаміном, канабісом. Крім цього, в одному із відділень «Нова пошта» у м. Запоріжжі вилучене поштове відправлення на ім’я підозрюваного, у якому знаходилось 5 полімерних пляшок із прекурсором, обіг якого обмежено, які останній готувався отримати та збути іншим особам.
 
         
 
Наразі до «наркоділка» застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось Василівським районним управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2093