Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

Вбивство професора університету – на Запоріжжі судитимуть членів злочинного угрупування

Під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури стосовно 4-х учасників злочинного угрупування до суду скеровано обвинувальний акт за фактом розбійного нападу та умисного вбивства з корисливих мотивів викладача одного з місцевих університетів (за ч. 3 ст. 27, ч. 2, ч. 3 ст. 28,  ч. 4 ст. 187, п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 396 КК України).
 
За даними слідства, 45-річний виходець із Тунісу з метою вчинення нападу на викладача, професора кафедри Запорізького національного університету, який  одночасно очолював Центр надання освітніх послуг іноземним громадянам, та заволодіння його майном, утворив організовану злочинну групу, до складу якого залучив 3-х місцевих мешканців. Учасники групи діяли за заздалегідь розробленим планом. Спочатку потерпілому зателефонував один з членів угрупування, який на той час був співробітником поліції,  із проханням допомогти правоохоронцям та виступити у якості перекладача з арабської мови у процесуальних діях. Коли викладач залишив своє робоче місце та сів до автомобіля обвинувачених, на нього було здійснено розбійний напад та вбито. Тіло загиблого та інші сліди кримінального правопорушення надалі приховано у лісосмузі неподалік від м. Запоріжжя.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно із слідчим управлінням та співробітниками карного розшуку Головного управління Нацполіції в Запорізької області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1953