Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

Завдання багатомільйонних збитків державі через службову недбалість - підозрюється службова особа Запорізької митниці

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури головному інспектору одного з відділів Запорізької митниці ДФС України повідомлено про підозру за вчинену службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, на початку 2019 року Запорізькою митницею отримано дані щодо порушення фірмою-експортером митних правил під час здійснення експортних операцій, про що складено відповідний адмінпротокол. Проте, службовець митниці не виконав належним чином свої обов’язки та невчасно звернувся до суду з відповідними матеріалами, що стало підставою для ухвалення судового рішення, яким адміністративне провадження закрито. Через неналежне здійснення процедури накладення адміністративних стягнень про порушення митних правил  підприємство-правопорушник уникло адмінвідповідальності, а до державного бюджету не надійшло майже 42 млн грн.
 
Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополі, та  Управлінням СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1358