Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

Відбулось засідання міжвідомчої робочої групи щодо захисту прав журналістів

Сьогодні в обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи щодо вдосконалення взаємодії органів правопорядку регіону із запобігання, виявлення та припинення кримінальних правопорушень проти журналістської діяльності.
 
         
У заході брали участь керівники структурних підрозділів та представники обласної прокуратури, Управління СБУ в обласні, Головного Управління Нацполіції в області, Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Під час засідання голова робочої групи – перший заступник керівника обласної прокуратури Андрій Коваль, наголосив, що метою заходу є досягнення консолідації зусиль на визначення спільного бачення щодо вдосконалення способів захисту прав журналістів від протиправних посягань, підвищення якості розслідування кримінальних правопорушень проти журналістської діяльності, ефективності нагляду за його здійсненням.
 
Також акцентовано увагу на тому, що сумлінне виконання кожним співробітником правоохоронних органів своїх обов'язків є запорукою отримання правдивої інформації, що відповідає об’єктивній реальності, і дасть змогу мінімізувати протиправні прояви відносно журналістів.
 
Учасники міжвідомчої робочої групи обмінялись думками про спрямування подальшої роботи на вказаному напрямі, поділились позитивними напрацювання та окреслили проблемні питання, що виникають з цього приводу, запропонували шляхи їх вирішення.
 
Обласною прокуратурою у взаємодії із представниками мас-медіа регіону у межах компетенції продовжують вживатись заходи до забезпечення дотримання прав журналістів.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1480