Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

На Запоріжжі прокуратура відстояла в апеляції реальний термін покарання чоловіку у справі «шкуродерів» та розповсюджувачів порноконтенту

Запорізьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та відхилено скаргу захисника на вирок суду першої інстанції стосовно двох мешканців Вільнянського району Запорізької області, які займались виготовленням, збутом і розповсюдження зображень і відеопродукції порнографічного характеру та жорстоко поводилися з тваринами (ч. 3 ст. 301, ч. 3 ст. 299 КК України).
 
Судовим розглядом встановлено, що упродовж двох років 25-річна жінка та її 52-річний співмешканець створювали фотозображення та відеопродукцію порнографічного характеру, яку у подальшому розповсюджували за допомогою мережі Інтернет. Найбільш широкого розголосу дії обвинуваченої набули після того, як остання зняла на відео та виклала до соцмереж жорстоке знущання над котом, унаслідок якого настала загибель тварини.
 
Вироком суду першої інстанції жінку засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі, її співмешканцю суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, встановивши йому іспитовий строк 3 роки. Окрім цього обвинувачених позбавлено права займатись діяльністю, пов’язаною з виготовленням та реалізацією фото та відеопродукції на 3 роки.
 
Прокурор, який підтримував обвинувачення у цій справі, не погодився з призначеним одному з обвинувачених умовним терміном покарання та подав на указаний вирок апеляційну скаргу.
 
Суд апеляційної інстанції урахував доводи прокурора та ухвалив новий вирок, за яким чоловіка засуджено до реального терміну покарання – 3 роки позбавлення волі у місцях несвободи. Раніше призначене обвинуваченій покарання залишено без змін.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1751