Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Заволодіння бюджетними коштами на суму понад 200 тис. грн – на Запоріжжі судитимуть директорку товариства

За процесуального керівництва Пологівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директорки товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України).
 
За даними слідства, у 2017 році підприємством-підрядником за договором  здійснювався капітальний ремонт дитячого дошкільного навчального закладу, розташованого на території однієї з територіальних громад Пологівського району. Проте директорка товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою із невстановленими особами,  умисно внесла до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’ємів використаного матеріалу та виконаних ремонтно-будівельних робіт, які у подальшому стали підставою для проведення сільською радою оплати за виконання умов договору. У такий спосіб обвинувачена заволоділа бюджетними кошти на загальну суму понад 200 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Пологівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Також з метою відшкодування збитків, завданих унаслідок вчинення кримінального правопорушення, у межах кримінального провадження  прокуратурою пред’явлено позовну заяву.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1412