Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Прокуратура принципово реагує на порушення прав в’язнів на медичне забезпечення

Нагляд за додержанням конституційних прав в’язнів у місцях несвободи, особливо щодо медичного забезпечення та лікування, перебуває у пріоритеті діяльності органів прокуратури.
 
Прокурорами органів прокуратури області у липні поточного року проведені перевірки дотримання вимог закону і прав осіб, які тримаються в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України в області, засвідчили наявність порушень вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Законів «Про попереднє ув’язнення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та іншого законодавства в їх діяльності.
 
Зокрема, встановлено непоодинокі факти несвоєчасного обстеження в’язнів, неповного діагностування захворювань медичними закладами ДКВС в області, тримання в’язнів у приміщеннях, що не відповідають санітарним нормам та вимогам. Також виявлено недоліки у діяльності лікарсько-консультативних комісій із вирішення питання про звільнення від відбування покарання за тяжкою хворобою.
 
За результатами перевірок начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Запорізькій області, керівникам установ ДКВС прокуратурою внесено 16 документів реагування.
 
Стан роботи з усунення виявлених порушень перебуває на контролі органів прокуратури Запорізької області.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 667