Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Заволодіння понад 600 тис. грн на ремонті дороги - судитимуть директора підприємства-підрядника на Запоріжжі

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, у особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, у 2017 році підприємство-підрядник за договором виконувало роботи з капітального ремонту дорожнього покриття в межах сільської ради, на які органом місцевого самоврядування з місцевого бюджету виділено 1,2 млн грн. Проте директор підприємства, зловживаючи своїм  службовим становищем, внесла неправдиві відомості до актів прийому-передачі виконаних робіт, якими удвічі завищила вартість фактично виконаних робіт. 
 
За цих обставин сільською радою на розрахункові рахунки підрядної організації перераховані зайві бюджетні кошти на загальну суму понад 600 тис. грн, чим спричинено відповідну шкоду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1235