Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Прокуратура протидіє порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах

Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи залишається пріоритетним у діяльності органів прокуратури регіону.
 
Упродовж першого півріччя 2021 року розглянуто 151 документ реагування, до відповідальності притягнуто 112 посадових осіб установ виконання покарань, попереднього ув’язнення тощо.
 
Активізовано роботу з виявлення фактів катувань та зловживань з боку працівників правоохоронних органів.  У поточному році органами прокуратури розпочато вже 8 кримінальних проваджень за фактами спричинення працівниками поліції тілесних ушкоджень громадянам під час затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365 КК України.
 
Також покращено взаємодію підрозділів ДКВС України з іншими правоохоронними органами, у результаті чого задокументовано 2 випадки вчинення злочинів працівниками ДКВС, пов'язаних зі збутом наркотичних засобів в’язням, та 2 злочини про заволодіння бюджетними коштами.
 
Незважаючи на пандемію, завдяки вжитим заходам реагування, вдалось утримати епідемічну ситуацію в установах під контролем. Не допущено жодного факту смерті засуджених унаслідок захворювання на COVID-19.
 
Органами прокуратури області у поточному році також приділялась увага нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення. За результатами вивчення оперативно-розшукових справ в установах ДКВС внесено 5 документів прокурорського реагування, 8 працівників притягнуто до відповідальності.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 903