Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Прокуратурою забезпечено належну організацію діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження

Органами прокуратури Запорізької області як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції забезпечено  здійснення систематичного моніторингу даних Державних реєстрів, баз даних державних органів, інших джерел інформації з метою виявлення фактів корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень, допущених суб’єктами відповідальності, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».
 
Так, у І півріччі  2021 року з 378 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, складених органами Нацполіції в Запорізькій області, майже третина (113) – за матеріалами прокурорів.
 
Переважна більшість виявлених порушень стосується несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та порушень вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів тощо.
 
За активної участі прокурорів судами області розглянуто 109 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, з них у 74 прийнято рішення про накладення штрафу.
 
Наразі за рішенням суду притягнуто до адміністративної відповідальності 38 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад; 19 – посадових осіб юридичних осіб публічного права; 7 – службових осіб органів та установ кримінально-виконавчої служби, 4 - працівники Нацполіції; 3 – службові особи системи судоустрою (присяжні), 1 – посадова особа Державної фіскальної служби України.
 
Разом з цим, органи обласної прокуратури реагували на порушення антикорупційного законодавства і дисциплінарними заходами. Так, протягом першого півріччя у порядку статті 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» прокурорами внесено 32 подання.
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1192