Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

Судитимуть засновника та директора підприємства в одній особі за відмивання злочинно привласнених коштів

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно засновника та директора підприємства в одній особі за фактом складання та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 205-1 КК України).
 
Встановлено, що упродовж січня-лютого 2019 року на підставі поданих особою недостовірних відомостей було створено фіктивну юридичну особу, документи якої були використані для маскування незаконних безтоварних операціях та легалізації (відмивання) коштів шляхом вчинення фінансових операцій по перерахуванню безготівкових коштів, які надходили від підприємств-контрагентів, з рахунків підприємства на свій власний картковий рахунок.
 
Таким чином, особою перераховано кошти з банківських рахунків юридичної особи на власний картковий рахунок на загальну суму понад 90 млн грн, чим вчинено їх легалізацію та конвертацію у готівку.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими управління Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1315