Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Протидія злочинності триває і після вироків у справах

Попри загальнодержавну тенденцію щодо погіршення криміногенної ситуації в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань ДКВС України, у зазначених установах області обстановка залишається стабільною та контролюється їх адміністраціями.
 
Завдяки спільним скоординованим заходам правоохоронцями регіону не допущено масових заворушень серед в’язнів, учинення актів непокори, псування державного майна, захоплення приміщень установ, а також вчинення насильницьких злочинів проти особи.
 
З метою недопущення потрапляння до установ виконання покарань предметів заборонених для використання в’язнями, насамперед наркотичних речовин, активізовано роботу з виявлення каналів надходження і протидії розповсюдженню наркотиків в установах пенітенціарної системи.
 
Так, унаслідок забезпечення перекриття каналів надходження заборонених до користування в'язнями предметів при спробі доставки до міст несвободи, вилучено грошові кошти, 124 л спиртних напоїв, майже 500 г наркотичних засобів та 561 мобільний телефон.
 
Разом з цим, безпосередньо на території установ вилучено: 20 г наркотичних засобів, 409 мобільних телефонів, 401 л спиртових напоїв та 258 колюче-ріжучих предметів.
 
Правоохоронцями здійснювались спільні, скоординовані заходи щодо виявлення та припинення протиправної поведінки серед співробітників установ ДКВС України в області, і як наслідок, затримано 2 службові особи під час спроби пронесення ними на територію установ наркотичних речовин та засобів зв’язку для засуджених.
 
Питання протидії злочинності у місцях несвободи перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1418