Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Понад 1 млн грн збитків спричинено державі внаслідок несумлінного ставлення до службових обов’язків – на Запоріжжі судитимуть колишніх посадовців

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишніх службових осіб одного з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
 
За даними слідства, протягом грудня 2016 року начальник Управління капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації та його підлеглий через несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків не забезпечили контроль та перевірку відповідності обсягів і якості виконаних підрядником будівельних робіт на об’єкті «Реконструкція центральних очисних споруд КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради Запорізької області», які були виконані не у повному обсязі, та підписали акти приймання виконаних будівельних робіт. Унаслідок вищевказаних дій підряднику безпідставно перераховано грошові кошти в сумі понад 1 млн грн, що завдало збитків державі на вказану суму.
 
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1328