Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

На Запоріжжі заочно судитимуть колишнього директора комунального підприємства, який привласнив майже 2,2 млн грн бюджетних коштів

Запорізькою обласною прокуратурою в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього директора комунального підприємства за фактом привласнення бюджетних коштів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у великому та особливо великому розмірах, службового підроблення та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. ч. 1, 2 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, директор комунального підприємства, яке виконувало роботи з ремонту доріг на території регіону, вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості про роботи, які фактично не виконувались, унаслідок чого привласнив кошти місцевих бюджетів у сумі майже 2,2 млн грн та у подальшому легалізував їх шляхом здійснення фінансових операцій.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1187