Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Заволодіння грошовими коштами клієнта на суму 194 тис. грн – на Запоріжжі судитимуть працівника банку

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно службової особи банківської установи за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та несанкціонованої зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчиненої особою, яка має право доступу до неї (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 362 КК України).
 
За даними слідства встановлено, що посадовець банку здійснив вхід в обліковий запис банківської системи та, змінивши фінансовий номер мобільного телефону клієнта банку на підконтрольний собі, здійснив у декілька етапів переказ коштів потерпілого на підконтрольний йому банківський рахунок, які в подальшому частинами зняв через банкомат. Так, шляхом несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованій банківській системі, банківський працівник незаконно заволодів грошовими коштами клієнта на загальну суму 194 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділенням Відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіціі в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1069