Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

За викрадення людини, що спричинило тяжкі наслідки, та вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів – на Запоріжжі перед судом предстане «кримінальний авторитет» та його співучасник

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого «кримінального авторитета» та його співучасника за фактами умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, порушення недоторканності житла із застосуванням насильства, викрадення людини, що спричинили тяжкі наслідки, вимагання, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, та встановлення або поширення злочинного впливу (ч. ч. 2, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 162, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 255-1 КК України).
 
За даними слідства, на початку жовтня 2020 року підозрювані, за попередньою змовою, під вигаданим приводом боргу проникли до житла мешканця Запорізької області, якого викрали та із застосуванням насильства вимагали грошові кошти, що призвело до смерті потерпілого.
 
Крім того, один із підозрюваних, перебуваючи у слідчому ізоляторі, завдяки авторитету у злочинних кругах, сприяв, спонукав, координував та здійснював інший вплив на злочинну діяльність, організовував та безпосередньо здійснював розподіл грошових коштів, майна та інший активів, спрямованих на забезпечення такої діяльності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Максимальне покарання за інкриміновані злочини передбачає 15 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2511