Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

За незаконну порубку дерев судитимуть мешканця м. Гуляйполя

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця міста Гуляйполе за фактом незаконної порубки дерев у захисному лісовому насадженні, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло істотну шкоду природному середовищу та спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).
 
За даними слідства, у грудні 2019 року мешканець м. Гуляйполя, діючи за попередньою змовою з невстановленими слідством особами, здійснив незаконну порубку 24 дерев захисного лісового насадження на території Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади, чим заподіяв матеріальну шкоду на суму 137 тис. грн.
 
Крім того, у рамках кримінального провадження прокурором пред’явлено цивільний позов про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 931