Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2021

У Запоріжжі затримано викладачів навчального закладу під час одержання неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури у кримінальному провадженні під час чергової передачі грошових коштів, безпосередньо на місці вчинення злочину, затримано двох викладачів одного з вищих навчальних закладів м. Запоріжжя.
 
За даними слідства, працівники закладу освіти м. Запоріжжя за попередньою змовою систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду зі студентів за вирішення питань щодо успішного складання екзаменаційних сесій, державних іспитів, зарахування заліків, курсових та дипломних робіт.
 
Під час досудового розслідування задокументовано системні факти отримання неправомірної вигоди у грошовому та матеріальному вигляді. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди складає понад 200 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії, зокрема обшуки.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з управлінням стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НПУ та слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області.
 
Кримінальне провадження розслідується слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 944