Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

Розтрата бюджетних коштів на суму понад 260 тис. грн за вчинення службового підроблення – судитимуть колишнього сільського голову

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи за фактом розтрати бюджетних коштів та складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства голова сільської ради, не дочекавшись завершення в дошкільному навчальному закладі будівельних робіт із капітального ремонту, підписав відповідний акт, зміст якого свідчив про, нібито, їх повне виконання та надав вказівку головному бухгалтеру органу місцевого самоврядування про перерахування підприємству-підряднику бюджетних коштів у сумі понад 260 тис. грн. За вказаним обставин державі спричинено майнову шкоду у великих розмірах.
 
За вчинення зазначених злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1311