Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

На Запоріжжі затримано «на гарячому» слідчого райуправління поліції

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури слідчого одного з районних управлінь поліції Головного управління національної поліції в Запорізькій області затримано під час отримання неправомірної вигоди у значному розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства працівник поліції вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 282 тис. грн. від цивільної дружини злочинця за безперешкодну зміну запобіжного заходу останньому, який перебуває під вартою за вчинення шахрайства, на непов’язаний із позбавленням волі.
 
Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Також проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, зокрема обшуки, освідування осіб тощо.
 
За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.
 
Заходи з викриття проводилися за участю слідчого управління територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, та за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1134