Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

Ухилення від сплати податків на понад 7 млн. грн. – підозрюється головний бухгалтер підприємства у м. Токмак

За процесуального керівництва обласної прокуратури за результатами досудового розслідування повідомлено про підозру головному бухгалтеру одного з підприємств, який підозрюється у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою ухилення від сплати податків на суму понад 7 млн. грн та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.1 ст. 366, ч.1 ст. 222, ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, у 2015 році службові особи одного з підприємств у м.Токмак, шляхом відображення у документах податкової звітності недостовірних відомостей, завищення обсягу орендованих земельних площ (паїв) та збільшення фіктивної врожайності, неправомірно набули статусу сільськогосподарського виробника, незаконно отримали пільги з оподаткування, внаслідок чого ухилились від сплати ПДВ на суму понад 7 млн. грн., що є особливо великим розміром.
 
Отримані внаслідок протиправної діяльності грошові кошти легалізовано у подальшій господарській діяльності підприємства.
 
Триває досудове розслідування.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1591