Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

Встановлено особу водія, який скоїв смертельну ДТП у м.Запоріжжя. Тривають слідчі дії

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила смерть потерпілого (ч.2 ст.286 КК України).
 
За даними слідства, ввечері 13.12.2020 року, водій автомобілю «Hyundai ІХ55», рухаючись по проїзній частині вул. Перемоги в м. Запоріжжі, скоїв наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину в недозволеному для переходу місці. Після вчинення ДТП водій зник з місця пригоди.
 
Наступного дня пішохід помер у лікарні від отриманих внаслідок наїзду травм.
 
Вжитими першочерговими розшуковими заходами, прокуратурою та слідчими СВ Дніпровського ВП ГУНП в області, наступного дня встановлено причетний до ДТП автомобіль, з характерними пошкодженнями передньої частини, та його власника.
 
Наразі триває проведення слідчих дій та експертиз, втановлюються докази керування вказаним автомобілем у момент ДТП конкретним водієм, наявність у його діях порушення правил дорожнього руху, що призвело до загибелі людини. Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1464