Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Прокуратурою повернуто державі земельну ділянку вартістю понад 79 млн грн

Органами прокуратури скеровано до суду позов в інтересах держави до закладу освіти та фермерського господарства про визнання недійсним договору співробітництва з обробки земельної ділянки та повернення земельної ділянки, яка перебувала у незаконному використанні, державі в особі селищної ради.
 
З’ясовано, що один із закладів освіти у Мелітопольському районі уклав договір з фермерським господарством щодо обробки земельної ділянки площею майже 43 га, фактично приховавши дійсний договір оренди землі, тобто договір про співпрацю є удаваним правочином. Участь закладу освіти у виконанні умов договору обмежилась наданням земельної ділянки у строкове платне користування фермерському господарству, який відповідно до умов договору, самостійно господарював на земельній ділянці.
 
Крім того, вказаний договір укладено закладом освіти, який у силу ст.ст. 92, 95 Земельного кодексу України взагалі не мав права на укладання такого правочину, у зв’язку із відсутністю права на розпорядження земельною ділянкою.
 
Рішенням Господарського суду Запорізької області позов прокуратури задоволено, договір співробітництва між закладом освіти та фермерським господарством визнано недійсним, земельну ділянку загальною вартістю понад 79 млн грн повернуто селищній раді Мелітопольського району

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1061