Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2020

Прокуратурою не допущено вибуття із комунальної власності об’єкту екологічного призначення вартістю понад 16 млн грн

Запорізькою обласною прокуратурою оскаржено до Центрального апеляційного господарського суду незаконне рішення господарського суду Запорізької області про надання права власності на об’єкт екологічного призначення місцевому підприємству.
 
З’ясовано, що рішенням господарського суду Запорізької області у 2019 році за сільськогосподарським підприємством визнано право власності на об’єкт екологічного призначення - внутрішньогосподарські меліоративні системи, які розташовані на території Мелітопольського району на площі понад 3 тис. га.
 
Згідно з законодавством, внутрішньогосподарські меліоративні системи є режимним об’єктом комунальної власності і створювались спеціально для екологічної безпеки земель, а також є комунальною власністю територіальних громад.
 
Водночас, на підставі рішення господарського суду Запорізької області від 20.05.2019 територіальну громаду сільської ради області позбавлено права власності на майно, яке створено саме для оптимального використання потенціалу ґрунтів, вод, клімату та рослинності, що у подальшому може негативно вплинути на навколишнє природне середовище.
 
З метою захисту інтересів держави обласною прокуратурою незаконне рішення господарського суду Запорізької області оскаржено до Центрального апеляційного господарського суду. За результатами розгляду апеляційну скаргу прокуратури задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано, внаслідок чого сільській раді повернуто право власності на об’єкт екологічного призначення вартістю понад 16 млн. грн.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1128