Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2020

Від зухвалих дій двох молодиків неповнолітній став жертвою злочину. Прокуратура домоглася арешту обвинувачених

Прокурорами Запорізької місцевої прокуратури № 2, які здійснюють захист інтересів дітей та протидіють насильству скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення громадського порядку та зухвалих дій, вчинених двома молодиками, від яких постраждав неповнолітній (ч. 2 ст. 296 КК України).
 
Встановлено, що двоє осіб 18 та 19 років, знаходячись на зупинці громадського транспорту, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, ігноруючи існуючі правила моралі та норм поведінки в суспільстві, на показ всім очевидцям події, принижуючи честь та гідність неповнолітнього, шляхом образ та принизливих виражень в його адресу, а також, демонструючи свою перевагу у фізичній силі, наносили удари неповнолітньому хлопцю.
 
Наразі один із зловмисників, який раніше вже скоював злочини, перебуває під вартою, іншому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 4 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1119