Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

До суду скеровано обвинувальний акт відносно членів організованої групи, які закупали в мережі Інтернет небезпечну психотропну речовину та доставляли на територію України поштовим зв’язком

Запорізькою обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відносно 3 членів організованої групи, за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України), незаконному переміщенні цих речовин через державний кордон України (ч. 3 ст. 305 КК України), та низці пов’язаних з цим злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 КК України.
 
Встановлено, що члени організованої групи у період з вересня 2019 року по березень поточного року за допомогою інтернет-ресурсів незаконно придбали на території Федеративної Республіки Німеччина та Китайської Народної Республікио собливо небезпечну психотропну речовину «альфа-бромвалерофенон», яка доставлялась на територію України поштовим зв’язком під іншою назвою, тобто переміщувалась через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.
 
В подальшому, вказана особливо небезпечна психотропна речовина учасниками злочинної групи збувалась іншим особам та пересилалась за допомогою однієї зі служб експрес-доставки.
 
Також членам ОЗГ ставиться у вину незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання прекурсорів, а саме: соляної та сірчаної кислот, феніл ацетону та інших з метою їх використання для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин з метою збуту, та збут цих прекурсорів на території, у тому числі, м. Запоріжжя.
 
В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено понад 15 кілограмів особливо небезпечної психотропної речовини «альфа-бромвалерофенон», понад 450 літрів соляної та понад 30 літрів сірчаної кислот, а також понад 26 кілограмів інших прекурсорів.
 
Під час досудового розслідування на майно підозрюваних з метою його можливої подальшої конфіскації відповідно до вимог чинного законодавства накладено арешт на загальну суму понад 1,2 млн.грн.
 
Обвинуваченим загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1105