Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Суд засудив викладача за одержання неправомірної вигоди

Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно завідувача кафедри одного з запорізьких вищих навчальних закладів за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 8 тис. гривень за позитивне вирішення питання щодо успішного складання зимової сесії студентом того ж вишу.
 
Незважаючи на невизнання своєї провини, завдяки належному проведенню комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, за наслідками яких викрито злочинну діяльність завідуючої кафедри, прокуратурою доведено наявність в діях особи складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, а саме, одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища.
За результатами повного та всебічного встановлення обставин справи, судом винесено обвинувальний вирок, яким засуджено особу до покарання у вигляді штрафу в розмірі 25 500 гривень та позбавлення права обіймати посади, пов’язані із викладацькою діяльністю у вищих навчальних закладах на три роки.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1563