Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

У Запоріжжі на хабарі затримано співробітника ДПС

Прокуратура Запорізької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання хабара головним державним ревізором-інспектором одного з відділів ГУ ДПС у Запорізькій області, яке розслідується ТУ ДБР у м.Мелітополь за оперативного супровіду СБУ області.
 
За версією слідства, фігурант провадження  налагодив схему  систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від  підприємців за сприяння в приховуванні фактів порушення податкового законодавства та вирішення питань по виведенню підприємств з переліку «ризикових» суб’єктів господарювання, що надавало їм можливість формувати сумнівний податковий кредит  з податку на додану вартість за рахунок обслуговування конвертаційних центрів.
Задокументовано черговий факт вимагання з місцевого підприємця 20 тисяч гривень за «покращення репутації» його підприємства. Затримано хабарника у центрі Запоріжжя після отримання вказаної суми.
Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
Досудове слідство триває, перевіряється можлива причетність інших співробітників управління до корупційної схеми.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1776