Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Прокуратура домагається скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації самочинно збудованого об’єкта нерухомості

Якимівським районним судом Запорізької області 20.05.2020 відкрито провадження за позовом прокуратури області в інтересах держави в особі Кирилівської селищної ради до подружжя забудовників і власників об’єктів нерухомості, Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації самочинно збудованого об’єкта, на яке визнано право власності за рішенням суду, визнання недійсним договору про поділ спільного майна подружжя та знесення самочинно збудованого об’єкта.
 
Так, прокуратурою встановлено самочинне будівництво будівель та споруд під видом спортивно-оздоровчого комплексу загальною площею 644 кв. м, що розташовані в пляжній зоні Федотової Коси,  смт.Кирилівка на земельній ділянці водного фонду комунальної форми власності на відстані 50 метрів від урізу води, що суперечить вимогам Земельного та Водного кодексів України.
Право власності на вказані об’єкти нерухомості визнано Якимівським районним судом у 2017 році, яке у подальшому скасовано судом апеляційної інстанції за скаргою Мелітопольської місцевої прокуратури.    
Протиправна, невпорядкована забудова прибережної захисної смуги Азовського моря негативним чином впливає на стан і якість води, на   екосистему моря та лиманів в цілому. Самочинне зведення будівель та споруд, огородження пляжної території фактично позбавляє громадян безперешкодного доступу до узбережжя моря та користування пляжною зоною.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1657