Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Стан роботи Мелітопольської місцевої прокуратури у сфері протидії корупції

Мелітопольською місцевою прокуратурою Запорізької області продовжується активна робота у сфері протидії корупції.
Упродовж 2020 року Мелітопольською місцевою прокуратурою у ході вивчення стану додержання вимог Закону України «Про запобігання корупції» органами місцевого самоврядування та виконавчої влади встановлювались чисельні порушення вимог наведеного Закону.
Лише за 4 місяці поточного року місцевою прокуратурою зібрано та направлено матеріали до уповноважених підрозділів поліції для складання 73 протоколів про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією. Більшість порушень встановлено в діяльності керівництва органів місцевого самоврядування, комунальних та державних підприємств, які не вжили заходів щодо запобіганню та врегулюванню конфлікту інтересів.
Так, вказані посадові особи упродовж тривалого часу одноособово приймали відповідні рішення у власних приватних інтересах про преміювання та встановлення грошових надбавок.
Також ,упродовж поточного року, місцевою прокуратурою виявлялись порушення Закону України «Про запобігання корупції», за які передбачена дисциплінарна відповідальність.
З метою усунення наведених порушень у порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» на адресу керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування внесено 28 подань, за результатами розглядуяких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб.
Стан додержання законів щодо протидії корупції перебуває на постійному контролі Мелітопольської місцевої прокуратури.
Прокуратура й надалі буде принципово реагувати на порушення вимог законодавства України у сфері запобігання корупції.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1336