Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

На Запоріжжі посадовці розтратили майже 6 млн. гривень бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими СУ ГУНП в області повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину посадовим особам одного із приватних підприємств м. Запоріжжя, в результаті злочинних дій яких допущено втрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах майже на 6 млн. грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період вересня – грудня 2015 року посадові особи однієї з комерційних структур м. Запоріжжя, зловживаючи своїм службовим становищем, під час виконання договору підряду по реконструкції харчоблоку обласної клінічної лікарні в м. Запоріжжя за бюджетні кошти, шляхом внесення недостовірних відомостей щодо фактично виконаних об’ємів робіт та поставленого обладнання до актів приймання виконаних будівельних робіт, заволоділи бюджетними коштами на суму майже на 6 млн. грн.
Враховуючи викладене, посадовим особам приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та арешту майна з метою відшкодування заподіяних збитків.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2151