Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Звітня інформація Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури з питань порушення антикорупційного законодавства

Протягом 2019 року Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури підготовлено 13 матеріалів для складання протоколів про корупційні адміністративні правопорушення за результатами розгляду вказаних матеріалів складено 10 протоколів та три скеровані до НАЗК.
 
     Окрім того, Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури виявлено 5 фактів порушення вимог фінансового контролю в діях посадових осіб органів місцевого самоврядування, 1 факт порушення в діях працівника Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в області та 3 факти порушення в діях співробітників ДУ «Оріхівська виправна колонія (№88)», які без поважних причин несвоєчасно опубліковували на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції електронні декларації особи, яка припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави.  За вказаними фактами Управлінням захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції України стосовно правопорушників складені протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, за результатами рогляду яких винних осіб суд визнав винними за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.
     Так, за участю прокурорів Оріхівського відділу місцевої Токмацької місцевої прокуратури упродовж 2019 року в судах взято участь у 30 справах про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією. Завдяки якісному вивченню матеріалів та принциповій позиції прокурорів Оріхівського відділу місцевої Токмацької місцевої прокуратури за результатами розгляду цих протоколів судом визнано винними 25 осіб та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на загальну суму понад 16 тис. грн.
     Крім того, підготовлено 5 подань за результатами розгляду, яких одну особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.  
     Також, протягом 2020 року до галузевого відділу прокуратури області скеровано три матеріали за фактами виявлення вчинення корупційних адміністративних правопорушень.
     Стан додержання законів щодо протидії корупції перебуває на постійному контролі Токмацької місцевої прокуратури.
     Прокуратура й надалі буде принципово реагувати на подібні протиправні дії осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
     Робота на вказаному напрямку триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1532