Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

За вбивство односельця молодику загрожує до 15 років за гратами

Токмацькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом умисного вбивства особи та замаху на вбивство двох осіб.
 
     Так, 22.12.2019 року, близько другої години ночі, біля кафе в с.Воздвижівка Гуляйпільського району Запорізької області 24-літній мешканець м. Запоріжжя  спричинив ножем 33-літньому мешканцю Дніпропетровської області тілесні ушкодження, від яких останній помер по дорозі до лікарні.
    Також, після скоєного, злочинець  намагався вбити ще одного чоловіка, 1988 року народження, мешканця м. Дніпра, спричинивши йому проникаюче ножове поранення в черевну порожнину,  проте свій намір не зміг довести до кінця, оскільки його злочинні дії були припинені товаришем потерпілого.
     У зв’язку з тим, що безпосередньо після вчинення злочину очевидці  вказали на особу, яка його вчинила,  останнього  затримано в порядку ст.208 КПК України.
    Наразі злочинцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) та ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство двох та більше осіб).
    Процесуальним прокурором погоджено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та направлено для розгляду по суті до Гуляйпільського районного суду Запорізької області.
     За результатами розгляду клопотання  слідчим суддею відмовлено в обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою та обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
     Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді Токмацькою місцевою прокуратурою внесено апеляційну скаргу на вказане рішення  слідчого судді з вимогою обрати злочинцю запобіжний захід  у виді тримання під вартою.
     Апеляційну скаргу прокурора 13.01.2020 задоволено в повному обсязі та підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Наразі підозрюваного затримано.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1696