Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Задоволено апеляційну скаргу прокурора про скасування ухвали районного суду, якою особі, засудженій за навмисне вбивство, замінено покарання на більш м’яке

Вироком Приазовського районного суду Запорізької області від 26.05.2011 громадянина К. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.
У листопаді засуджений К. звернувся до суду з заявою про заміну невідбутої частини покарання на більш м’яке, яке ухвалою Вільнянського райсуду Запорізької області від 15.11.2019 задоволено, невідбута частина покарання у виді 4 років 5 місяців 12 днів позбавлення волі замінена на покарання у вигляді обмеження волі.
Однак судом першої інстанції не враховано, що всупереч вимогам ст. 82 КК України у матеріалах провадження відсутні докази на підтвердження того факту, що засуджений К. став на шлях виправлення, оскільки за час відбування покарання за дисциплінарні порушення до останнього застосовано 6 стягнень, засуджений не приймає участі у роботах з благоустрою установи виконання покарань, соціально-виховних заходах, що у ній проводяться.
З урахуванням викладених обставин прокурор Вільнянського відділу Токмацької місцевої прокуратури оскаржив її в апеляційному порядку.
Запорізький апеляційний суд погодився із доводами прокуратури про невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним даним про особу засудженого, 17.12.2019 скасував зазначену ухвалу та постановив нову, якою відмовив у задоволенні заяви засудженого про заміну покарання на більш м’яке.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1427