Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

У справі по незаконному звільненю працівника Державної установи «Софіївська виправна колонія № 55» нарешті поставлено крапку

Органи прокуратури  приділяють особливу увагу захисту інтересів держави та територіальних громад області у бюджетній сфері.
Встановлено, що керівництво Державної установи «Софіївська виправна колонія № 55» у 2017 році незаконно звільнило працівника підприємства. У подальшому рішенням суду дії керівництва підприємства визнані незаконними, а працівника поновлено на посаді та стягнуто 30 тис. грн. коштів за час вимушеного прогулу.
Враховуючи, що зазначене відшкодування здійснено за рахунок Державного бюджету України, Токмацька місцева прокуратура в інтересах держави в особі Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації  Міністерства юстиції України і зазначеної установи звернулась в порядку регресу до суду з позовом до особи, яка винна у незаконному звільненні працівника та, як наслідок, у виплаті з бюджету коштів в рахунок оплати часу вимушеного прогулу.
 Ухвалою Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 10.12.2019, у зв’язку повним відшкодуванням відповідачем зазначеної шкоди, провадження у справі було закрито. 
  

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1701