Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Прокуратура домоглася справедливого покарання за вчинення розбійних нападів

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 43-річного місцевого жителя, який у березні поточного року вчинив два розбійні напади.
Відтак, будучи особою, раніше засудженою за розбій, злочинець проник до приміщення кафе, розташованого на території Комунарського району Запоріжжя, та, впевнившись, що у приміщенні кафе відсутні відвідувачі, зайшов за барну стійку, де, погрожуючи заздалегідь заготовленим стартовим пістолетом, змусив бармена – потерпілу віддати гроші з каси та пляшку коньяку.
Вийшовши з приміщення кафе, не зупиняючись на досягнутому, маючи умисел на напад з метою незаконного заволодіння чужим майном, вибравши собі нову жертву, розбійник зупинив перехожого та, погрожуючи застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров`я, а саме цим же пістолетом, заволодів мобільним телефоном потерпілого.
Завдяки належному процесуальному керівництву, якісному підтриманню публічного обвинувачення та принциповій позиції Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 місцевий суд призначив злочинцю покарання за вчинення злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 187 КК України, у вигляді 7 років та 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.
Не погодившись з призначеним покаранням, обвинувачений та його захисник звернулись до апеляційного суду зі скаргами з вимогами змінити вирок суду та пом’якшити покарання, проте колегія суддів судової палати апеляційної інстанції підтримала позицію прокурора та залишила в силі вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1480