Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Судом змінено запобіжний захід колишньому поліцейському, який підозрюється в організації замовного вбивства мешканця міста. Прокуратура області категорично не згодна з таким рішенням та буде відстоювати свою позицію в апеляційному суді

Судом змінено запобіжний захід колишньому поліцейському, який підозрюється в організації замовного вбивства мешканця міста. Прокуратура області категорично не згодна з таким рішенням та буде відстоювати свою позицію в апеляційному суді.
 
Нагадаємо, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області слідчими ТУ ДБР у м. Мелітополі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього слідчого Шевченківського відділення поліції обласного центру та двох цивільних осіб у вчиненні замаху на умисне вбивство місцевого мешканця.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що працівник поліції на замовлення іноземця за посередництва двох жителів Запоріжжя підшукав виконавця вбивства місцевого мешкання, з яким у замовника склались тривалі неприязні відносини.
 
Після отримання замовлення «виконавець» звернувся до правоохоронних органів, які зімітували злочин з метою отримання додаткових доказів його вчинення поліцейським та його двома пособниками.
 
Так, 07.12.2019, під час продовження організатору та одному з пособників раніше обраних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою слідчим суддею Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області організатору злочину – колишньому поліцейському такий запобіжний захід продовжено, проте, незважаючи на насильницький характер інкримінованого злочину, визначено розмір застави у сумі 189 тисяч гривень. Його спільнику запобіжний захід взагалі змінено на цілодобовий домашній арешт.
 
Сторона обвинувачення категорично не погоджується з прийнятими рішеннями, вважає їх необґрунтованими, а застосовані запобіжні заходи такими, що не зможуть забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваних у майбутньому, з урахуванням обставин вчиненого злочину та тяжкості покарання, що їм загрожує у разі визнання винними.
 
Питання внесення апеляційних скарг вирішуватиметься після отримання повних текстів судових рішень.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2040