Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Здійснення органами прокуратури представництва інтересів держави в суді є суспільно важливою конституційною функцією, яка слугує забезпеченню законності

У поточному році органами прокуратури області активізовано роботу на захист інтересів держави шляхом застосування представницьких повноважень. Наразі вже пред’явлено позовних заяв на загальну суму майже 1,3 мільярди гривень, судами задоволено 131 позов на 1,6 млрд. грн. Відповідачами добровільно відшкодовано 76 мільйонів гривень за закритими справами.
На заключному етапі, у процесі реалізації захисту інтересів держави, органами прокуратури області забезпечено виконання рішень суду на суму 508 млн. грн.
За прокурорського втручання попереджено незаконне надання, а також повернуто у державну та комунальну власність 2150 гектари земель.
Забезпечено ефективне реагування на порушення закону державними виконавцями та боржниками – задоволено 106 відомчих та судових скарг.
Органи прокуратури області не залишаються осторонь злочинних посягань на інтереси держави. Зокрема, при здійсненні представницької діяльності розпочато 38 кримінальних проваджень.
Робота прокурорів на вказаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1441