Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

Завершено досудове розслідування відносно колишнього поліцейського

Прокуратурою Запорізької області передано до суду обвинувальний акт відносно колишнього поліцейського Кам’янсько-Дніпровського відділу поліції за обвинуваченням у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження ( ч. 1 ст. 286 КК України).
Поліцейський обвинувачується у тому, що, перебуваючи за кермом автомобілю у стані алкогольного сп’яніння, не витримав безпечної швидкості та здійснив наїзд на пішохідному переході на особу з інвалідністю, яка є глухонімою, спричинивши їй переломи верхньої та нижньої кінцівок.
У разі доведення вини, колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Звертає на себе увагу той факт, що колеги правоохоронця до останнього відмовлялись складати відносно винуватця ДТП протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення за водіння напідпитку.
Лише за втручання прокуратури області адміністративну справу скеровано до суду, проте судом її закрито через сплив строку на притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.
За даним фактом регіональною прокуратурою перед керівництвом ГУ НП в області порушено питання про проведення службового розслідування

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1736