Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Прокуратурою здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень

Прокуратурою Запорізької області як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції відповідно до статті 1 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин на території Запорізької області.
Так, Управлінням захисту економіки в Запорізькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за погодженням з прокуратурою області відносно посадовця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій і Запорізькій областях складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, за фактом несвоєчасного подання е-декларації за 2018 рік.
Наприкінці вересня постановою судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя провадження по справі закрито у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, у той же час, у мотивувальній частині рішення суд дійшов висновку про наявність складу адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією в діях посадової особи юридичної особи публічного права.
З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 1, 65 Закону, директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях прокуратурою області внесено подання щодо ініціювання службового розслідування з метою встановлення причин і умов, що сприяли вчиненню правопорушення, пов’язаного з корупцією. Розгляд документу прокурорського реагування триває.
Прокуратура області і надалі, в межах наданих законодавством повноважень, буде принципово реагувати на факти порушення антикорупційного законодавства.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1631