Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Підтримуючи позицію прокуратури апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника зловмисника, який пограбував поштарку

Запорізької місцевої прокуратурою № 1 забезпечено належне процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно) відносно раніше судимого місцевого жителя, який з метою особистого збагачення із застосуванням насильства пограбував поштарку.
Так, у січні 2019 року громадянин О., який є особою, раніше багато разів судимою за вчинення корисливих кримінальних правопорушень, перебуваючи біля одного з будинків на території Шевченківського району м. Запоріжжя, підійшов ззаду до поштарки, яка в цей час розносила пошту, схопив її рукою за шию, а іншою рукою схопив за капюшон куртки та повалив потерпілу на землю і з кишені куртки потерпілої викрав її мобільний телефон.
За принципової позиції державного обвинувача вироком Шевченківського районного суду м. Запоріжжя злочинця визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення і йому призначено максимально можливе покарання за санкцією ч. 2 ст. 186 КК України у вигляді 6 років позбавлення волі.
Ухвалою Запорізького апеляційного суду апеляційні скарги сторони захисту на суворість вироку залишені без задоволення, а вирок суду першої інстанції залишений без змін.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1230