Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

Органи прокуратури Запорізької області активно реагують на призначення судами надто м’яких покарань винним особам

Органи прокуратури Запорізької області активно реагують на призначення судами надто м’яких покарань винним особам.
Зокрема, вироком Вільнянського райсуду громадянина О. 1985 року народження, який раніш 7 разів був судимий за корисливі злочини за вчинення 4 крадіжок обладнання ПАТ «Укрзализниця залізниця» було засуджено до умовного терміну покарання.
Наведені дії винної особи були кваліфіковані як вчинення крадіжки та пошкодження шляхів сполучення та засобів сигналізації, що могло спричинити аварію поїзда, однак призначене покарання із застосуванням випробувального терміну явно не відповідало суспільній небезпеці вчиненого злочину та особі винного.
Процесуальним прокурором при оскарженні вироку було враховано крім особи винного те, що його діями були приведені у непридатний стан засоби зв’язку та сигналізації (дросель-трансформатори) на залізниці та завдано збитків підприємству на суму більше ніж 30 тис. грн. Крім того вказані дії могли потягти за собою аварію поїзда та створення небезпеки для життя людей.
 
Прокуратура Запорізької області вмотивовано довела таку позицію обвинувача до відома Запорізького апеляційного суду, який погодився з необхідністю призначення обвинуваченому реального покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1555