Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

За скоєння смертельної ДТП у Пологівському районі водію загрожує до 8 років позбавлення волі

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого) за фактом смертельної ДТП у Пологівському районі.
Нагадаємо, 21.05.2017 у пізній час доби водій С., керуючи автомобілем «ВАЗ 2110», на проїзній частині с. Семенівка Пологівського району виїхав на смугу зустрічного руху та рухаючись по ній скоїв зіткнення з мопедом «Honda Dio». Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди водій мопеду від отриманих множинних тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.
Під час досудового розслідування винуватець дорожньо-транспортної пригоди різними шляхами, а саме підмовами свідків, які в момент дорожньо-транспортної пригоди були в якості пасажирів в салоні його автомобіля, вигадуванням різних версій обставин дорожньо-транспортної пригоди, намагався перекласти вину на загиблого водія мопеду «Honda Dio».
Проте, завдяки належному процесуальному керівництву прокурорів Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури та злагодженій співпраці з працівниками Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, винуватця дорожньо-транспортної пригоди викрито та його вину доведено беззаперечними доказами.
За результатами досудового розслідування вказаного провадження Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури обвинувальний акт відносно С. за ч. 2 ст. 286 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
За вчинений злочин зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1271