Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівника однієї з установ виконання покарань, якого затримано на території колонії із особливо небезпечним наркотичним засобом - «Канабіс»

Прокуратурою Запорізької області за результатом досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 309 КК України за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення наркотичного засобу працівником правоохоронного органу затверджено обвинувальний акт, який скеровано до суду.
Так, у жовтні 2019 року до Вільнянського районного суду Запорізької області для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою службової особи установи виконання покарань, якого у серпні поточного року затримано співробітниками поліції на території колонії із особливо небезпечним наркотичним засобом - «Канабіс».
«Канабіс» згідно «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06 травня 2000 року, віднесений до категорії особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.
За вчинення вказаного злочину законом про кримінальну відповідальність передбачено покарання, аж до позбавлення волі на строк до 3 років.
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1659