Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Прокуратурою проводяться заходи з координації діяльності піднаглядних правоохоронних органів, спрямовані на попередження, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання психотропних речовин у великих розмірах та особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту, із залученням неповнолітньої особи, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.
Так, 25.06.2019 23-річний місцевий житель, незаконно придбав у невстановленої досудовим розслідуванням особи, за допомогою мобільного додатку мессенджеру «Telegram», особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс та психотропну речовину – PVP, розфасовані у кілька зіп-пакетів різного кольору. Після чого, залучивши неповнолітню дівчину, з якою підтримував близькі стосунки, використовуючи її довірливий стан, наказав останній зробити «закладки» зазначених речовин на території Дніпровського району м. Запоріжжя, фіксуючи місця їх розташування з геолокацією за допомогою фотознімків на власний мобільний телефон. В подальшому вказані фотознімки планувалося переслати особам, які за грошове винагородження заберуть зазначені «закладки».
Того ж дня СВ Дніпровського ВП ГУНП в області спільно з Запорізькою місцевою прокуратурою №3, вказаного молодика було затримано, в порядку ст. 208 КПК України.
23.08.2019 досудове розслідування кримінального провадження завершене, а обвинувальний акт відносно 23-річного мешканця м. Запоріжжя, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, направлено до Ленінського районного суду м.Запоріжжя. Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 надалі проводяться заходи з координації діяльності піднаглядних правоохоронних органів, спрямовані на попередження, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1410