Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Органи прокуратури області та керівник регіональної прокуратури завжди відкриті для діалогу в рамках діючого законодавства з представниками громадськості та депутатами всіх рівнів

29.09.2019 керівник регіональної прокуратури Валерій Романов проінформував населення Запорізької області про результати діяльності органів прокуратури нашого регіону шляхом надання узагальнених статистичних та аналітичних даних про їх роботу в поточному році.
На виконання вимог статті 6 Закону України «Про прокуратуру» вказана інформація для населення оприлюднювалась в сесійній залі обласної ради на відкритому пленарному на засіданні.
Окремим депутатам присутнім на пленарному засіданні обласної ради роз’яснюємо, що чинне законодавство України не передбачає звіту органів прокуратури перед органами місцевого самоврядування та депутатами обласних рад, як і надання відповідей на запитання під час інформування населення про діяльність прокуратури.
Коло суб’єктів підзвітних органам місцевого самоврядування визначено Законом України «Про місцеве самоврядування», будь-які правоохоронні органи, у тому числі прокуратура, до нього не входять.
Разом з цим, органи прокуратури області та керівник регіональної прокуратури завжди відкриті для діалогу в рамках діючого законодавства з усіма депутатами. Вказане підтверджує велика кількість вирішених у цьому році звернень депутатів усіх рівнів (185), у тому числі з особистого прийому.
Нагадуємо прокурор області здійснює особистий прийом громадян щопонеділка з десятої по дванадцяту годину.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1234