Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Органи прокуратури постійно приділяють увагу реалізації державної політики у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин на території Запорізької області

Наркоманія є однією з основних реальних загроз національній безпеці України. У зв’язку з цим протидія незаконному обігу наркотиків є пріоритетним завданням у роботі правоохоронних органів.
На спільній нараді керівників правоохоронних органів області, проведеній 07.08.2019, констатовано, що наркоманія у Запорізькому регіоні є вкрай прогресуючою проблемою, її рівень має негативну тенденцію до кількісного збільшення. При цьому кількість чинників, які впливають на розвиток наркоманії, постійно збільшується, змінюються їх якісні характеристики.
Указане зумовлює необхідність реалізації органами державного нагляду (контролю) усього спектру наданих законодавством повноважень, а також впровадження органами виконавчої влади додаткових регуляторних механізмів та заходів, спрямованих на протидію поширення наркоманії, боротьби із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
Державний контроль за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території області здійснює центральний апарат Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.
Від ефективності його контрольних заходів залежать, у цілому, результати попередження, виявлення і припинення незаконного обігу зазначених засобів, речовин і прекурсорів, профілактика їх немедичного споживання, лікування й реабілітація хворих на наркоманію осіб.
Разом з цим, територіальний орган Держлікслужби позбавлений повноважень на цьому напрямі роботи.
У зв’язку з цим у серпні цього року прокуратурою області Голові Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками скеровано лист про доцільність розширення повноважень його територіального органу щодо можливості здійснення контролю в зазначеній сфері.
За інформацією Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками наразі Держлікслужбою, з метою підвищення ефективності на території Запорізького регіону реалізації державної політики у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, вивчається питання щодо внесення відповідних змін до нормативно-правових актів.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1103