Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

До уваги ЗМІ та громадськості

Деякими запорізькими інтернет-виданнями оприлюднено ряд публікацій нібито конфліктної ситуації, яка сталася на пленарному засіданні сесії Запорізької обласної ради під час виступу прокурора Запорізької області з інформацією про результати діяльності органів прокуратури за 7 місяців.
Так, депутат Запорізької міської ради Прасол М. намагався зірвати виступ керівника обласної прокуратури та перешкодити оголошенню підозри депутату обласної ради Гришину Я. і інформуванню органів влади у дуже активний спосіб.
Нагадаємо, що 27.03.2019 року прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Запорізької міської ради Прасола М., який при поданні декларації не вказав заборгованість перед банком на суму майже 3,5 мільйони доларів США. На цей час розгляд судової справи триває.
Таким чином, демонстрація такої емоційно-агресивної поведінки паном Прасолом на пленарному засіданні 29.08.2019, публічні прояви агресії та необґрунтовані звинувачення, критика діяльності органів прокуратури, оціночні, образливі судження щодо діяльності прокуратури Запорізької області та її керівництва – є нічим іншим, як проявом захисту з боку депутата та намаганнями тиском і криком вплинути на працівників органів прокуратури.
У зв’язку і цим, прокуратура Запорізької області вважає за необхідне звернути увагу громадськості та представників ЗМІ та висловити свою позицію із зазначених питань.
Так, Конституцією України гарантовано кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
У більш загальному плані свобода публічних дискусій лежить в самій основі концепції демократичного суспільства, якою пройняті міжнародно-правові акти.
Обіймаючи посаду в органах прокуратури, кожен усвідомлює неминучість прискіпливої уваги, аналізу кожного свого слова і вчинку як з боку журналістів, інших публічних осіб, так і громадського загалу.
Ступінь такої публічності прокурора обумовлює його підвищене толерантне ставлення до будь-яких оціночних суджень, неетичної поведінки та зневажливих висловлень з боку інших осіб.
Таким чином, поважаючи права громадян на свободу слова, проявляючи ліберальність до вільного вираження своїх поглядів, наголошуємо, що діяльність органів прокуратури Запорізької області та її посадових осіб завжди спрямовується виключно на захист прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави, тому, будь-яка поведінка заангажованих осіб буде залишена поза увагою.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1312