Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Стан інформаційної відкритості органів прокуратури Запорізької області з кожним роком покращується

З моменту ухвалення Закону України «Про доступ до публічної інформації» стан інформаційної відкритості органів прокуратури Запорізької області з кожним роком покращується свідченням цього є постійне збільшення кількості звернень із запитами до органів прокуратури та значне розгалуження самих запитувачів. Наразі звичайні громадяни цікавляться та отримують суспільно необхідну інформацією так само часто як засоби масової організації або громадські організації при здійсненні громадського контролю за діяльністю органів прокуратури.
Так, упродовж поточного року до органів прокуратури Запорізької області надійшло 132 запити на отримання публічної інформації, з яких 37 запитів скеровано за належністю іншим розпорядникам.
Передусім, запитувачі зверталися до органів прокуратури області з питань проведення досудового розслідування (31 запитів), з кадрових питань (9 запитів), з питань організаційно-розпорядчої діяльності (4 запити) та з інших питань (12).
З розглянутих запитів на інформацію задоволено з наданням відповідної інформації 59 запитів, надано роз’яснення по 23 запитам. Відмовлено у задоволенні 10 запитів.
Також органи прокуратури Запорізької області постійно оприлюднюють суспільно необхідну інформацію на офіційному сайті прокуратури Запорізької області та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1451