Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

За принципової позиції прокуратури водію, який спричинив ДТП, що спричинило смерть потерпілого, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави

23.08.2019 близько 21 години 30 хвилин водій автомобіля «SMA 7180 MAPLE», перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, на перетині проспекту Соборного та вулиці Академіка Амосова у м. Запоріжжя скоїв зіткнення з автомобілем «BMW 335 CI». Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля «SMA 7180 MAPLE» від отриманих травм померла у кареті швидкої медичної допомоги.
Водія автомобіля працівниками поліції після скоєння ДТП затримано у порядку ст. 208 КПК України та за погодженням з прокурором повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
Крім цього, встановлено, що підозрюваний раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, зокрема, з квітня поточного року судом позбавлений відповідного права.
Слідчому судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке за принципової позиції прокуратури області задоволено у повному обсязі - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.
Наразі досудове розслідування триває.
Винному загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1422